Bazarin kevät 2017 tuo mukanaan paljon upeita lukuelämyksiä. Tietokirjallisuuden puolella päästään tutustumaan Lenita Airiston ihmeelliseen elämään ja Suomen historiaan kirjassa Elämäni ja isänmaani. Fitness-kisaajanakin tutuksi tullut Anu Kiiveri opastaa terveyden ja hyvinvoinnin polulle, Vesa Kontiainen vie festareille, Ulla Prami joogaruoan pariin ja Mirja von Knorring oliiviöljyn maailmaan. Paul Kalanithin teos puolestaan tarjoaa koskettavan kurkistuksen syöpään sairastuneen ihmisen elämään. Kaunokirjallisuuden puolella Matti Laineen dekkari Pahuuden hinta johdattaa Helsingin alamaailmaan, Stonerin kirjoittajan John Williamsin viimeiseksi jäänyt teos Augustus vie Rooman valtakunnan aikaan ja Lucinda Rileyn upea lukuromaani Seitsemän sisarta antautuu Rio de Janeiron pyörteisiin.
Ainutlaatuisia ihmiskohtaloita sekä satsauksia parempaan elämään
Otamme varaslähdön kevääseen jo 17. marraskuuta, kun japanilaisen Marie Kondon toinen kirja KonMari – Iloa säkenöivä järjestys ilmestyy Päivi Rekiaron suomennoksena. Edellinen teos KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika synnytti maailmanlaajuisen ilmiön, ja Suomessakin kirjaa on myyty jo yli 50 000 kappaletta. Uutuusteos tarjoaa uusia ja tarkempia ohjeita kodin järjestyksen ylläpitämiseen ja vastaa moniin kysymyksiin, joita lukijoille heräsi ensimmäisen kirjan jälkeen. Uutta kirjassa on myös piirroskuvitus.
Tammikuussa on jälleen aika keskittyä hyvinvointiin. Avuksi ja inspiraatioksi tarjoamme kaksi kotimaista uutuutta: Anu Kiiverin kirjan Kaunis, terve ja hyvinvoiva sekä Ulla Pramin teoksen Joogaruoka. Opettajien parhaat reseptit. Hyvinvointiblogistina tunnettu Kiiveri esittelee kirjassaan keinot, joiden avulla kuka tahansa voi elää terveenä ja hyvinvoivana. Ulla Pramin Joogaruoka-kirjaan taas on koottu parhaat reseptit joogaopettajilta ympäri Suomea.
Tammikuussa ilmestyy myös Paul Kalanithin vaikuttava muistelmateos Henkäys on ilmaa vain Ilkka Rekiaron suomennoksena. Keuhkosyöpään 36-vuotiaana sairastunut Kalanithi kuoli vuonna 2015, ja hänen vaimonsa työsti omaelämäkerran valmiiksi. Teos on syvästi liikuttava ja mykistävän kaunis kertomus rohkeudesta.
Maaliskuussa katsomme maailmaa Lenita Airiston silmin. Kirjassaan Elämäni ja isänmaani Airisto peilaa elämäänsä 100 vuotta täyttävän Suomen historiaan ja maailman muutoksiin. Teos kertoo itsenäisen Suomen taipaleesta sekä Airiston hämmästyttävän elämän käännekohdista, valinnoista ja ihmisistä. Kirja sisältää runsaasti ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, ja se on omistettu Suomen puolustusvoimille sekä talvi- ja jatkosodan rintamamiehille ja -naisille, lotille.
Vesa Kontiaisen Juva Rock City. Festarijärjestäjän taivas ja helvetti on kattava katsaus suomalaissavolaiseen rock-historiaan eri vuosikymmeniltä. Juvan maaperään ovat jättäneet jälkensä kaikki Suomi-rockin jättiläiset, joten tarinoita riittää. Huhtikuussa juuri ennen festarikauden alkua ilmestyvä kirja piirtää värikästä kuvaa siitä, mitä lavalla ja kulissien takana on sattunut ja kuinka paljon työtä tapahtumien järjestäminen vaatii.
Christian Rönnbackan keväälle 2017 siirtynyt Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat esittelee petoksien päätyypit ja kertoo huikeimmat huijaukset ja niiden yritykset. Maaliskuussa ilmestyvä Kävikö käry? on dekkaristina tutuksi tulleen Rönnbackan ensimmäinen tietokirja.
Keittokirjailija ja ruokatutkimusmatkailija Mirja von Knorringin Oliiviöljy on kattava tietopaketti välimerellisen ruokakulttuurin ihmeaineesta. Toukokuussa ilmestyvään kirjaan on kerätty tietoa oliiviöljyn historiasta, valmistuksesta, luonteesta ja laadusta, ja se sisältää myös runsaasti herkullisia ruokaohjeita.
Sykähdyttäviä sukelluksia historiaan ja jännittäviä alamaailman kiemuroita
Matti Laineen maaliskuussa ilmestyvä Pahuuden hinta on kevään kovin kotimainen dekkari. Käsikirjoittajana ja näyttelijänäkin tutuksi tulleen Laineen teos jatkaa helsinkiläisestä alamaailmapomosta Elias Vitikasta kertovaa sarjaa. Taitavasti rakennettu dekkari näyttää rikollisuuden monet rumat kasvot ja nyrjäyttää sijoiltaan tavanomaiset hyvä–paha-asetelmat.
Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta aloittaa ainutlaatuisen kirjasarjan seitsemästä nuoresta naisesta. Adoptoidut sisarukset saavat yksi kerrallaan tietää oman taustatarinansa. Ensimmäinen romaani vie Maia-sisaren mukana Rio de Janeiroon. Hilkka Pekkasen suomentama teos ilmestyy maaliskuussa.
John Williamsin kolmas romaani Augustus julkaistaan helmikuussa Ilkka Rekiaron suomennoksena. Vuonna 1972 alun perin julkaistu teos kertoo Rooman valtakunnan perustajasta ja ensimmäisestä keisarista. National Book Award -palkinnon voittanut romaani jäi Williamsin viimeiseksi.
Ruotsalaisen Jenny Rognebyn Leona-sarja jatkuu toisella osalla Leona – Tarkoitus pyhittää keinot. Leona saa tutkittavakseen uuden tapauksen samaan aikaan kun hänen oma psyykensä on koetuksella lapsen kuoleman ja perheen hajoamisen jälkeen. Huhtikuussa Anu Koivusen suomennoksena ilmestyvä dekkari lyö lukijat ällikällä.
Alan Bradleyn rakastetusta Flavia de Luce -sarjasta julkaistaan jo kuudes osa. Tällä kertaa yksitoistavuotiaan harrastelijasalapoliisin tutkimukset vievät hänet de Lucen klaanin synkimpien salaisuuksien äärelle. Maija Heikinheimon suomentama Kuolleet linnut eivät laula julkaistaan toukokuussa.
Mikael Bergstrandin nauruhermoja kutkuttavan Intia-sarjan päätösosa Omenalaakson guru ilmestyy suomeksi helmikuussa. Sanna Mannisen suomentamassa teoksessa keski-ikäinen ruotsalaismies Göran Borg sekä hänen intialainen ystävänsä Yogi viettävät kesän Pomonalaaksossa kahden kulttuurin törmäyspisteessä.
Bernard Cornwellin Linnake on historiallinen romaani Yhdysvaltain vapaussodasta. Tositapahtumiin perustuvassa teoksessaan Cornwell herättää henkiin kaksi vapaussodan merkittävää ikonia ja kyseenalaistaa kuvan, joka vallankumouksen sankareista on rakentunut. Ulla Lempisen suomennos ilmestyy helmikuussa.
Kieli-ilottelua ja torielämää
Toukokuussa ilmestyvä Karhu ja kaverit – Tarinoita ja tehtäviä on suunnattu 8–11-vuotiaille lapsille ja heidän opettajilleen. Kirjailija Eppu Nuotion tarinoissa karhut seikkailevat, tanssivat, kokeilevat rajojaan ja rakastavat. Maami Snellmanin laatimat monitaiteiset sanataidetehtävät jatkavat ja syventävät kirjan tarinoita. Tehtäviin kuuluu muun muassa videokuvaamista, pelin kehittelyä ja tanssia. Teoksen on kuvittanut Sanna Pelliccioni.
Kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Aino Louhen valloittava lastenkirjasarja suloisesta Fiinusta ja hänen äidistään jatkuu. Huhtikuussa ilmestyvässä Tämä vai tuo? Toripäivä -kirjassa seikkaillaan kesäisellä kirpputorilla.
Tutustu kevään 2017 katalogiin täällä.
Lisätiedot, katalogit ja arvostelukappaleet:
Bazar Kustannus Oy, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Katariina Vuori
tiedotus@bazarkustannus.fi, 040 548 9810